Dobrodošli na službene stranice Općine Drnje.

Dobrovoljni darivatelji krvi iz Drnja i Peteranca na izletu u Baranji

27. studenoga 2023.

KOPRIVNICA – Dobrovoljni darivatelji krvi i članovi općinskih društava Crvenog križa Drnje i Peteranec u subotu su 25. studenog 2023. godine bili na izletu u Baranji u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te suradnji s općinskim društvima Drnje i Peteranec na kojem je sudjelovalo 40 darivatelja i članova Crvenog križa.

U selu Karanac posjetili su poznati Zimski vašar i Čvarakfest, na kojem su uživali u raznovrsnoj ponudi domaćih autohtonih proizvoda. Uz štandove sa suhomesnatim proizvodima, sirevima, mljevenom paprikom, medom, kolačima, vinom i rakijom te različitim rukotvorinama topili su se čvarci, pekle kobasice, kuhao čobanac, a uz različite okuse i mirise livada u Karancu bila je mjesto odličnog druženja i zabave.

U Baranji su darivatelji krvi iz Drnja i Peteranca posjetili i vinariju Borarium u Zmajevcu. Uz priču o nekadašnjoj i današnjoj proizvodnji vina na tom prostoru razgledali su zbirku tradicijskih vinarskih i vinogradarskih predmeta te podrum u 30 metara visokoj lesnoj stijeni u kojem je temperatura uvijek oko 11 stupnjeva. Tamo su imali prilike degustirati nekoliko vrsta vina te kušati domaći kruh s masti i paprikom.

Nakon panoramskog razgleda baranjskih vinograda uslijedio je povratak u Podravinu, gdje je organizirana večera i druženje. U Grofovoj hiži u Gabajevoj Gredi izletnici su se družili uz glazbu, pjesmu i ples.

Među 40-ak izletnika bile su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev te predsjednice općinskih društava Drnje i Peteranec, Ljubica Požgaj i Štefica Petrović, a cjelodnevno druženje je prošlo u odličnoj atmosferi uz dogovore o budućim humanitarnim djelovanjima na područjima tih dviju općina.

Last modified: 27. studenoga 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)