Dobrodošli na službene stranice Općine Drnje.

Održana početna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”

1. veljače 2023.

U Društvenom domu u Drnju, dana 31. siječnja 2023. godine održana je početna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”, ukupne vrijednosti 150.921,76 EUR (1.137.120,00 kuna) u potpunosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj UP.02.1.1.16.0391, u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III. Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Drnje dok su partneri na projektu Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica, te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.
Voditelj projekta Nikola Grčić na početku je pozdravio sve prisutne te ukratko predstavio sam projekt i projektne aktivnosti naglasivši osnovni cilj projekta koji se očituje u unaprjeđenju radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika na području svih partnerskih općina i naravno same Općine Drnje. Projektom je osigurano zapošljavanje 23 žene – pripadnice ciljane skupine koje će brinuti o ukupno 140 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u Drnju, Đelekovcu, Peterancu, Legradu i Goli za predviđeno vrijeme trajanja projekta od 8 mjeseci – pri čemu će žene biti zaposlene 6 mjeseci jer preostali dio otpada na promidžbu i vidljivost projekta.
Prisutnima se potom obratio načelnik Općine Drnje gospodin Petar Dombaj zahvalivši svim partnerima, koordinatorima, ženama pripadnicama ciljane skupine te PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na stručnoj podršci i pomoći koju pruža oko pripreme i realizacije samog projekta – istaknuvši kako je ovo jedan od najvažnijih projekata za Općinu jer se kroz njega pruža pomoć upravo najpotrebitijima. Svima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić izrazivši čestitke svim Općinama na sudjelovanju napomenuvši kako se nada da će sljedeća faza projekta trajati duže i pružiti priliku za zaposlenje još većem broju žena.
Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je kako su projekti iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI najkonkretniji upravo zbog višestruke koristi koje donose ciljnoj skupini i krajnjim korisnicima te kako se veseli daljnjoj suradnji u ovoj ali i sljedećim fazama projekata Programa zapošljavanja žena ZAŽELI.
Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prisutnima se obratila gospođa Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica, dok je u ime Općina projektnih partnera to učinio načelnik Općine Peteranec gospodin Ivan Derdić.

 

“Zajedno do fondova EU“
„Sadržaj članka isključiva je odgovornost Općine Drnje “

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Last modified: 2. veljače 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)