Dobrodošli na službene stranice Općine Drnje.

Održana završna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”

1. kolovoza 2023.

U Društvenom domu u Drnju, dana 01. kolovoza 2023. godine održana je završna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”, ukupne vrijednosti 150.921,76 EUR (1.137.120,00 kuna) u potpunosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj UP.02.1.1.16.0391, u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III. Korisnik bespovratnih sredstava bila je Općina Drnje dok su partneri na projektu Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica, te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, dok je stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta pružala PORA Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Više o samom projektu koji je jako dobro prihvaćen diljem Hrvatske govorio je voditelj projekta Nikola Grčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine, zahvalivši se svim gerontodomaćicama na njihovom predanju i zalaganju koje je rezultiralo uspješno provedenoj još jednoj fazi ovog projekta, partnerima i svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Isto tako, Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj zahvalio se kolegama načelnicima, djelatnicima PORA-e Koprivničko-križevačke županije i ostalim partnerima na sinergiji i funkcionalnom udruživanju u projektu koji je omogućio šestomjesečnu brigu o 140 korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Drnje i ostalih partnerskih općina u projektu – za koje je brinulo ukupno 23 gerontodomaćica.

Dožupan Ratimir Ljubić također je bio pun riječi hvale, istaknuvši Općinu Drnje kao primjer dobre brige za starije osobe. U ime partnerskih općina okupljenima se obratio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je naglasio važnost razvijanja socijalne odgovornosti svih institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave prema ugroženim skupinama te izrazio nadu da će se projekt ovakvog oblika pomoći uskoro nastaviti i na dulje vremensko razdoblje.

Osim spomenutih, na završnoj konferenciji bili su i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, koordinatorice Anita Petrin ispred Općine Peteranec i Patricia Kučan ispred Općine Đelekovec, predstavnica Razvojne agencije PORA-e Koprivničko-Križevačke županije Ida Kovač Očenašek, te gerontodomaćice koje su tijekom proteklih šest mjeseci brinule o krajnjim korisnicima ovoga projekta.


“Zajedno do fondova EU“
„Sadržaj članka isključiva je odgovornost Općine Drnje “

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Last modified: 1. kolovoza 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)