Dobrodošli na službene stranice Općine Drnje.

“Rastemo čitajući”

22. listopada 2019.

Mali polaznici „Čarobnog parka“ redoviti su korisnici bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.
Kroz program bibliobus svojim korisnicima, najviše predškolcima i osnovnoškolcima, organizira književne susrete, igrokaze, predstave i predavanja. Svojim programom bibliobus omogućuje da kultura doputuje do malih ruralnih sredina, te da nakratko pruži kvalitetan sadržaj stanovnicima u sredinama koje su udaljene od matične knjižnice.
Djeca „Čarobnog parka“ sudjelovala su u programu „Čitamo i družimo se u bibliobusu“ i tako obilježila sa knjižničarima Petrom i Sinišom mjesec hrvatske knjige.
To je kulturno – animacijski program koji uključuje čitanje prigodnih priča i slikovnica kojima se obilježavaju važni datumi, obljetnice ili se samo uživa u novim naslovima. Kroz čitaonicu djeca se upoznaju s pokretnom knjižnicom, njezinim fondom i stječu naviku provođenja slobodnog vremena u čitanju.

Naš dječji vrtić postao je i korisnik programa „Rastemo čitajući“. Program je podrška predškolskom obrazovanju, program koji potiče ranu pismenost u vrtićima na području općina koje obilazi bibliobus. Realizira se pomoću mobilnih kutija u kojima su kvalitetne slikovnice, knjige, priručnici za odgajatelje, tableti i animirani filmovi koji se daju na dugoročnu posudbu u odabrani vrtić. Cilj programa je omogućiti digitalnu i literarnu uključenost djece i odgajatelja u ruralnim područjima i izjednačiti ih s uvjetima onih koji žive u gradu i imaju bolji pristup knjižničnim sadržajima.

Last modified: 22. listopada 2019.

Comments are closed.